Български
Район Витоша
19 юни 2019, 13:51
   

Новини

Детска площадка получиха като дар най-малките жители на квартал Драгалевци

17.06.11

Да се забавляват до насита малките и да я пазят възрастните, отправи пожелание към драгалевчани при откриването на площадката кметът на Район "Витоша"-СО Любен Петров

Обновена и озеленена детска площадка получиха като дар най-малките жители на квартал Драгалевци в началото на същинското лято. Възложител на поръчката беше Район “Витоша”, а изпълнението беше осъществено с финансовото съдействие на ИКЕА – България.

Кметът на Район “Витоша” Любен Петров откри площадката с пожелание към децата да се забавляват до насита, а до техните родители и близки – да са спокойни за децата си и да пазят новата придобивка. Представителят на ИКЕА Нана Серкеджиева изрази удовлетворението си от успешната реализация на хубавата обща идея между Район “Витоша” и компанията.

Детската площадка обхваща 4 декара и е разделена на два сектора – за деца до 3 години и за деца от 3 до 12 години. Фирмата изпълнител "Пети сезон" обнови старата площадка и инсталира нови детски съоръжения за игри, пясъчник, пързалки, люлки и др. Посадени бяха и още десетина млади дръвчета и 800 храсти.

В очакване да бъде открита площадката се бяха събрали много жители на квартала – от бебета в колички, млади майки и бащи, баби и дядовци. Група деца от местното ОДЗ №160 изпълниха песнички, рецитираха стихчета и танцуваха. За здраве и късмет кметът Любен Петров и Нана Серкеджиева лиснаха вода с бакърено котле.

В близките седмици предстои завършването на още две детски площадки на територията на Район “Витоша” от Столична община - във Владая и още една в Драгалевци.  Виж Галерия

Информация