Български
Район Витоша
20 април 2019, 11:29
   

Новини

Витоша Летен Фест 2016 - 10 Юли 2016, Природен парк „Витоша“– хижа „Момина скала“

04.07.16
Събитието се организира от Столична община и Фондация „София-Европейска столица на спорта “ и е част от инициатива „София - Европейска столица на спорта 2018“. Спортният празник включва състезания, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, забавления, томболи и награди.

ДИСЦИПЛИНИ:

- Състезание по планинско бягане – старт в 10.30 ч. по 12км трасе „Кумата“ - Състезание по планинско колоездене - старт в 10.45 ч. по 7/20км (една/три обиколки) трасе„Копитото“- Туристически поход – начало 11.00 ч. по 3.5 км трасе „Обичам Витоша“ около 2 часа


ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ:

За бягане и колоездене:юноши и девойки (16-18г.), мъже и жени; ветерани мъже и  жени (40+);За похода: Без ограничения

ПОДКРЕПИТЕЛНИ ПУНКТОВЕ:Ще има два подкрепителни пункта – един по трасето за колоездене и един по маршрута на бягането – хижа Еделвайс.УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:Всички участници се състезават по свое желание и на собствена отговорност, за което попълват декларация при регистрацията. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата, преди, по време и след състезанието. Състезателите да носят лични карти или ученически книжки и да бъдат екипирани с необходимата екипировка – участниците в състезанието по колоездене крос–кънтри е задължително да са с каски и е препоръчително да са с очила, ръкавици и наколенки. Препоръчително е също така да се направят предварително застраховки.СТАРТОВА ТАКСА:Участниците са освободени от стартови такси.КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ:Класиралите се на първите три места в своите възрастови групи и дисциплините байк крос–кънтри и бягане крос–кънтри ще си разделят награден фонд от 3000 лева и ще получат медали и материални награди. Участниците в туристическия поход ще получат сувенир на събитието.
НАГРАЖДАВАНЕ НА ПРИЗЬОРИТЕ:13.00 часа в зоната на старт/финала.
ТРАНСПОРТ:На желаещите да се включат в събитието ще бъде  осигурен обществен транспорт от София: тръгване от Пункт 1 – Национален стадион „Васил Левски, паркинга пред централния вход на стадионав 8:00 часа и Пункт 2 – срещу автогара „Овча купел“ пред Техникума (автобусите ще са означени с табели на събитието) в 8:00 часа до м.Златните мостове и обратно след приключване на събитието в 14:30 часа. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете от Национален стадион „Васил Левски”. Личните автомобили този ден ще бъдат паркирани край Златните мостове. 
ЗАПИСВАНИЯ И РЕГИСТРАРАЦИИ:на http://racetimingbg.com/vitosha-summer-fest-10-07-2016/ и в деня на Феста – на обособените пунктове по дисциплини от 9.00 до 10.20 ч. пред х. Момина скала.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:на www.sofia2018.bg, в специалната Facebook страница на събитието, на contact@sofia2018.bgи на 0882 250010. Организаторите не носят отговорност за евентуални промени и събития, предизвикани от извънредни обстоятелства. Пресконференция на 6 юли, сряда, от 11 ч. в ИнфоЦентър София2018 (срещу Румънското посолство).


Информация