Български
Район Витоша
18 февруари 2019, 22:30
   

Новини

ОДЗ 37 "Вълшебство" организира образователен форум на тема: Вълшебството и технологиите

10.05.16

Практическа работа с ENVISION и Jumpido

Envision е софтуерна система, която е създадена както да улесни учителите при тяхната работа, така и да осигури активно участие на всяко дете в собствения си образователен процес.

Jumpido е средство за обучение, подходящо за деца както в предучилищна, така и в начална учлищна възраст

Как познанията за буквите, числата и околния свят помагат за изпълнението на операция по спасяването на животни. Това показаха децата от една от подготвителните групи на столичното 37. ОДЗ, които наесен ще влязат в I клас.
Те влязоха в ролята на тайни агенти и използвайки наученото от своите учители и познанията си и за работа с компютърни мишки и интерактивна дъска, изпълниха успешно мисията си. За да достигнат докрая, те трябваше да познават дните на седмицата и часа, да избират път по определена геометрична фигура в лабиринт, да определят най-бързото и най-тежкото животно, както и да решават задачи, използвайки плик с легенда на фигури, цифри и букви. След това, за да се раздвижат, децата играха интерактивен футбол, в който можеха да отбележат попадение, ако отговорят бързо на математическа задача. Представянето им е част от образователния форум „Вълшебството и технологиите“, който представи използването на компютърните технологии в 37. ОДЗ. Интерактивният урок е подготвен изцяло от учителя на подготвителната група Венелина Шпицер чрез използването на български софтуерен продукт. Гости на проявата бяха началникът на РИО – София-град, Ваня Кастрева, кметът на район „Витоша“ Теодор Петков, директори на столични детски градини, експерти и родители. „Нека споделяме добрите неща. И заедно да правим образованието ни сферата, която ще осигури бъдещето на държавата ни“, коментира Кастрева

Информация