Български
Район Витоша
15 септември 2019, 21:07
   

Новини

На 16 септември се организира фестивал за поп и рок музика „София 2015“, послучай празника на столицата и в подкрепа на Националната благотворителна кампания "Нека бъдем по-добри"

10.08.15

Предстои в края на септември центърът официално да бъде открит от кмета на София Йорданка Фандъкова

Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“ е с цел изграждане на Център в Панчарево за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти, и за хора в състояние на „будна кома“. Предстои в края на септември центърът официално да бъде открит от кмета на София Йорданка Фандъкова.

В подкрепа на благородната кауза застанаха и много артисти, творци и популярни лица от българската сцена.

Във Фестивала за поп и рок музика „София 2015“ ще участват Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Георги Станчев, Петя Буюклиева, Джина Иванова и Искрен Пецов, Васил Чергов, Вели Чаушев и Йоана Величкова, група P.I.F, група „Huss-band”, група Блек Роуз, група LOUD, Денислав Новев, Лина Никол, Ния, група „Синдикатът“ – Георги Станчев /Дияна Експрес/,  Дичо /Д2/, Христо Ламбрев /Сигнал/, Пейо Пеев / Спринт/, Васил Стоев /Импулс/и други обичани български изпълнители.

Желаещите да подкрепят благородната идея могат да закупят билети в мрежата на Eventim. Средствата са в полза на благотворителната кауза „Нека Бъдем по-добри“. По този начин всеки участник-дарител ще стане част от високохуманната кауза.

След старта на Кампанията първите събрани средства бяха предоставени на 5 души в състояние на "будна кома" за провеждане на лечение и рехабилитация. Но в България има още пациенти в това състояние, чиито близки нямат финансови възможности за провеждане на лечение в чужбина. Ето защо инициаторите на кампанията решиха  да продължат каузата за популяризиране на проблема и за намиране на трайно решение с разкриване на Центъра в Панчарево.

Със събраните средства от дарители до настоящия момент е извършен ремонт на отделението, но те са крайно недостатъчни за цялостното стартиране на центъра. Необходими са и средства за оборудване и обзавеждане.

Това са линкове за Събитието:

https://www.youtube.com/watch?v=Fv8pQ8pqV7E

http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=10&sub_open=85171&nxt=0

http://www.eventim.bg/bg/bileti/mezdunaroden-festival-za-pop-rok-muzika-sofia-national-palace-of-culture-hall-1-404090/event.html

Още информация за участниците в каузата: Кампания "Нека бъдем по-добри" София избира своята песен

Снимка

Информация