Български
Район Витоша
19 юни 2019, 14:13
   

Новини

“Да пресичаш на червено – забранено!” – под този девиз децата на София посрещнаха своя празник 1 юни пред Резиденция “Бояна”

01.06.11

На организирания от Столична община, Район “Витоша” и уеб портала MOTO.BG празник присъстваха вицепремиерът Цветан Цветанов, столичният кмет Йорданка Фандъкова, евродепутатът Илиана Иванова, кметът на Район “Витоша” Любен Петров

Послучай Деня на детето 1 юни Столична община, Район “Витоша” и уеб порталът MOTO.BG организираха празник, посветен на безопасността на децата. На тържеството присъстваха вицепремиерът Цветан Цветанов, столичният кмет Йорданка Фандъкова, евродепутатът Илиана Иванова, много деца и родители.

Празникът беше открит от кмета на Район “Витоша”-СО Любен Петров, който отправи към децата пожелания за светъл и усмихнат ден и безаварийна ваканция.

Слънчево лято без инциденти пожела и вицепремиерът Цветан Цветанов. Евродепутатът Илиана Иванова им разказа за новата българска инициатива “Всички ние на пътя – звездата си ти”. Поздравления за детския празник отправиха и Ники Славчев от МОТО.БГ, представители на Спешна помощ, СДВР и противопожарната охрана.

Кметът на София Йорданка Фандъкова препоръча на децата да контролират възрастните – своите родители и близки, за да карат внимателно на пътя, и даде официален старт на състезанията, демонстрациите и забавленията.

В последвалата демонстрация как се гаси пожар като истински професионалисти се включиха ученици от 26-о училище в Район “Витоша” – столичен първенец в състезанията в тази област.

Викторини, игри, рисуване на асфалт, конкурси и състезания, разглеждане  отвътре на линейки, пожарни и полицейски коли, яхване на мощни мотоциклети – много бяха емоциите за малките зрители на празничното шоу.

Те с удоволствие участваха и в игрите и викторините, обявявани от водещата Деница на тема “Да пресичаш на червено – забранено!”.

Повече от 100 млади художници се включиха в обявения конкурс за рисунка на асфалт с основно послание - “Да бъдем добри на пътя”. Най-добре представилите се получиха специални награди от кмета на Район “Витоша” Любен Петров.

За интересната програма от песни, танци и много забавни игри се бяха погрижили самодейците от Читалище “Братя Миладинови” в Княжево, с художествен ръководител Надя Мутафчиева. Зрителите аплодираха детска вокална група “Витошки камбанки”, балет “Класик”, китарния състав и децата от занималня “Нани” при читалището, състава от училището за деца с увреден слух “Жестим плюс”, с ръководител Мария Атанасова, детска вокална група “Калинките” при Читалище “Витоша” с ръководител Елена Георгиева и мн. др. Децата от сърце се забавляваха на своя празник, танцуваха и пяха заедно с актьорите на сцената.

Вечерта празникът продължава с DJ парти за по-големите, с водещ Краси Москов. Виж Галерия

Информация