Български
Район Витоша
19 юни 2019, 14:58
   

Новини

Над 70 млади дизайнери представиха своите проекти за еко-торбички, съхраняващи природата

05.05.11

На тържествена церемония победителите в конкурса получиха своите награди от кмета на район “Витоша” Любен Петров

Над 70 участника се включиха в конкурса за еко-торбички, организиран от столичния район “Витоша”. Представените колективни и индивидуални проекти – 26 на брой, затрудниха компетентното жури, в което участваха и представители на гражданските сдружения от района. Младите дизайнери – ученици от 5 до 12 клас на столичните училища, бяха проявили въображение, старание и усет за екологичност. Реализираните проекти по свеж и интересен начин изразяваха мотото на кампанията - “Ние ще живеем тука и ни пука за найлона и боклука”. Класираните на първите места проекти бяха подредени в залата на района.

Наградите на отличените автори на проекти бяха връчени на тържествена церемония от кмета на Район “Витоша” Любен Петров. На събитието присъстваха представители на гражданските сдружения в района - Сдружение “За Княжево”, Обществен комитет за защита интересите на Драгалевци и Дървеница, Гражданско сдружение за Симеоново, Сдружение “Граждански инициативен комитет кв. Бояна, кв. 54 А”, Сдружение за Владая. Сред поканените бяха и представители на традиционните местни партийни организации на ГЕРБ, БСП, СДС и ДСБ.

Наградени бяха най-добре представилите се участници - учениците от шести клас на ЧСОУ “УВЕКИНД” в Княжево, с ръководител Галина Янакиевавторо място, и учениците от пети клас с ръководител Бистра Симова от 152-ро ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в с. Мърчаево. За отлично представяне поощрение получиха младите участници от три училища: 52-ро ОУ “Ц. Церковски” в Бояна, колектив от 5-о ОУ “Иван Вазов” в Павлово с ръководител Малина Михайлова и колектив от 26-о СОУ “Й. Йовков” – Княжево с ръководител Искрена Иванова.

Кампанията за чиста и хармонична околна среда на Район “Витоша”-СО  продължава със следващи инициативи и идеи, защото "ние ще живеем тука и ни пука за найлона и боклука". Виж снимки

Информация