Български
Район Витоша
20 април 2019, 11:25
   

Новини

Рокерите откриха своя сезон с мотошествие и празник пред Резиденция “Бояна”

28.03.11

Район “Витоша” и Столична община са партньори за събитието

Под мотото "Малки и големи заедно на пътя", в най-голямото рокерско събитие за годината, чийто домакин беше Район "Витоша", се включиха десет хиляди мотоциклетисти.

Десет хиляди рокери по данни на организаторите и поне още толкова зрители се включиха в откриването на мотосезона в София на 26 март. Най-голямото рокерско събитие за годината  беше организирано от водещи столични клубове като МОТО БГ, МК “BIG BULS”, МК “RED RIDERS” София и МК “АТРОКС”, с партньори Район “Витоша”-СО и Столична община. През тази година мотосезонът ще протече под мотото „Малки и големи заедно на пътя” и цели създаване на толерантност между водачите на всички превозни средства и пешеходците.

Стартът беше даден на площад “Александър Невски” с поздравления и водосвет за здраве и безаварийно каране. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, придружена от внука си Алекс, пожела на любителите на високите скорости безаварийно каране. Фандъкова постави символичен стикер на най-големия камион в България, който предвождаше рокерското шествие по софийските улици.

Зрелищното шествие от мотори от всякакъв клас и марки – известни и не толкова, премина от центъра на София до Резиденция “Бояна”, където се пренесе и най-чаканата част от празника. Колоната водеше моторът с кмета на Район "Витоша" Любен Петров. А пред Резиденция "Бояна" домакинството пое Район “Витоша”.

- За мен е огромно удоволствие да видя днес тук хора свободни, хора, които обичат високите скорости, но и доказаха, че могат да направят една сериозна организация, независимо, че и общината помага. Добре дошли и се забавлявайте! И помнете колко е добре да е безопасно на пътя. Пазете малките! – отправи апел към рокерите кметът на Район “Витоша” Любен Петров. - Искам да поздравя всички гости на Район “Витоша” и да им пожелая един огромен купон, който ще запомнят. Благодаря и късмет на всички и нека шоуто да продължи!

Бяха раздадени и наградите за мотоциклет на 2011 година. Денят продължи с атрактивни състезания по пистата пред  резиденцията. Тома и неговата банда забиваха яко с музиката на “Металика”. Разгледайте галерията тук и  Още снимки

Информация