Български
Район Витоша
19 юни 2019, 13:52
   

Новини

Район Витоша стана домакин на

01.06.10
Първи приятелски турнир по таекуондо

Любомир Любенов

Район Витоша, кв. Драгалевци, салона на 50 ОУ „В. Левски”. Тук се състоя спортна проява от национален мащаб. Че първият приятелски турнир по таекуондо за купа „Драгалевци” 2010 бе именно такъв, ни убеждават фактите. Брой на участващите отбори – 10, състезатели общо – 140, разпределени в три възрастови групи (от 6 до 11, от 12 до 14 и от 15 до 17 години). Пристигнаха млади спортисти от близо и далеч - София, Варна, Горна Оряховица, Ботевград, Дупница, Кюстендил. Продължителност на проявата – без прекъсване от 10, та чак до 18 ч. Въобще – сериозна работа.

Класирането е известно и носи друг престижен елемент за всеотдайните домакини от район Витоша – младите състезатели от Спортен клуб по таекуондо „Хемус”, кв. Драгалевци (на територията на района) заеха заслужено първото място. На второ се нареди клуб „Форс” от София, а на трето два отбора – тези на клуб „Гладиатор” от Дупница и на клуб „Сунг-ри” от Ботевград.

Стойността на събитието бе потвърдена и от присъствието на кмета на района Любен Петров, който откри състезанието и участва накрая в награждаването на победителите.

Зад тази статистика освен много труд стоят високи и възвишени цели. Най-видимата от тях е спортът да стане част от живота на подрастващото поколение, за да го учи и възпитава в духа на своята ценностна система: здраве, воля, честна борба и т.н. За да отдалечи на светлинни години нашите деца от света на порока, превземащ все по-големи територии в обществото – наркотици, алкохол, насилие.

А по-далечната се крие в светналите очи и сложените до сърцето ръце на младите спортисти – те бяха радостни и благодарни, че всичко това е организирано заради тях. На администрацията на района обаче това не се случва за пръв път – тук от години работят систематично и нашироко за приобщаването на децата и учениците към различни видове спорт (с акцент към ските поради близостта на планината). И ето как стъпка по стъпка се стига до прояви от общоградско значение (неотдавнашната Ски купа район „Витоша”) и на национално равнище, какъвто бе този турнир.

Информация