Български
Район Витоша
21 март 2019, 15:42
   

Новини

Четвърто голямо скиорско състезание в район Витоша

23.03.10
Печели каузата на спорта и здравето

На писта „Ветровала” на 20 март се състоя надпреварата за Ски купа „Бояна”. Това събитие се яви като финален акорд на четири внушителни със своята масовост ски състезания, организирани и осъществени от администрацията и спортната общественост на района, всички с над 100 състезатели и състезателки, а най-голямото на Стената до х. Алеко – и с над 230!

След купа „Княжево”, купа „Владая” и купа „Район Витоша” (за всички квартали), и боянци доказаха, че са сериозни и сърцати спортисти. Не останаха назад нито в масовостта, нито в отличната организация. Участниците бяха разпределени в цели девет категории (всички първенци получиха своите медали), а постиженията им бяха регистрирани от професионален и безупречен екип за времеизмерване. Голямата купа „Бояна” за най-добро време по трасето на гигантския слалом спечели Гьоро Александров. И нещо ново – имаше и състезание за ски бегачите, първите при мъжете и жените също получиха купи. А това бяха Георги Радков и Мариела Йорданова.

Останалото беше както във всички преминали досега състезания в район „Витоша”. Властваше духът на честната спортна надпревара, много гости и зрители, безплатни лифтове в двата края на пистата, осигурен транспорт за отиване и връщане, многобройни спонсори - някои от тях в последния момент, пред очите на вашия репортер, внесоха своята лепта и се радваха, че са успели. От което се роди приказката, че жителите на района са случили на кмет и администрация, но те пък са случили на хора – безкористни спомоществователи, енергични спортисти, всеотдайни деятели, планинари, влюбени в природата. Все достойни качества, които и тук се чувстваха и усещаха на всяка крачка.

Всъщност купа „Бояна” доказа, че политиката на кмета на район Витоша Любен Петров за включване на населението в активно спортуване и здравословен начин на живот и максимално използване на възможностите на планината Витоша разширява последователно и трайно своя периметър. Затова и призьорите бяха горди да получат своите отличия от неговите ръце.

Информация